Program

Spilleroms program starter når festivalen åpner fredag ettermiddag 28. april og avsluttes  formiddag søndag 30. april. Spillerom 2017 kan friste med mange spennende programpunkter! Vi har noen fellesposter, men i all hovedsak står du fritt til å velge det som passer for deg. Du kan for eksempel bli med på en minilaiv, eller lære å sy kostymer. Det vil alltid være et barnevennlig alternativ å delta på. Enkelte programpunkter vil ha et begrenset antall deltakere så da gjelder det å være raskt ute med å melde sin interesse. Påmelding til de ulike programpunktene vil skje fortløpende på festivalområdet.

Her er et foreløpig program for Spillerom 2017. Mindre endringer vil fortsatt forekomme!

Her er noen smakebiter fra programmet:

“Den rette stemningen” er en workshop om workshops! I mye laivdesign er det under workshopen at man som spilleder har mulighet til å sette stemninga og spillestilen man gjerne vil ha i laiven. Man introduserer altså ikke bare hvilke verktøy folk har å jobbe med, men viser også hvordan de skal brukes.

I denne workshopen vil Frida Sofie Jansen gå igjennom en del ulike workshopøvelser med deltagerne for å ta dem med på en stemningsreise. Hun håper at deltagerne vil bli inspirert til å ta med seg dette elementet inn i sitt neste laivdesign! Programposten passer for alle aldersgrupper.

 

Tomas HV Mørkrid inviterer til: DIMRILL – livets lek
– et litt rart fortellerspill, en poetisk lek med livet, ei reise fra fødsel til død, og gjennom lyset etter døden. Du får forme og spille en “dimrill” i dens fire livsfaser og i døden. Mye av spillet er ordløst og rytmisk.
Du trenger klær du kan bevege deg fritt i, og du må være over 14 år. Ingen erfaring med laiv/rollespill er nødvendig. Kom som du er.

 

Hattifnatt! Hodeplagget som definerer rollen! Sunniva W. Halvorsen holder inspirasjonsworkshop om hodeplagg til laivbruk. Vi ser på historiske hodeplagg, og får inspirasjon til å lage vår egen hodepryd.

Ta med egen hatt for oppgradering! Barn og familier er velkomne til å delta, men de minste må nok ha med en voksen hjelper til den praktiske delen.

 

 

 

Liker du cosplay? Eller vil du gjerne sy dine egne kostymer til laiv? Hjernedaud Cosplay (Ingrid Madsen Karterød) hjelper deg i gang!

Dette kurset er en praktisk introduksjon til søm, og du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Ingrid er en erfaren cosplayer. Hun har holdt sømkurs før med svært fornøyde deltagere, og nå
er hun klar for Spillerom 2017 i Marnardal!

 

 

 

Mange laivere lager polstrede (“pædda”) våpen med lateks som materiale. Noen tar dette et skritt lenger. Christin Wollan er kjent for å kunne lage det utroligste! På Christins merittliste står blant annet pædda blomsterbuketter, pædda dvergeunge og pædda bøker du kan bla i! Pæddakjøkkenet er en programpost der du kan lære teknikker og prøve selv. Veiledende aldersgrense: 14 år.


Kjetil Raaen holder workshop i Foto anno 1892. -Vil du prøve mitt 1892 instantograph halvplatekamera?

Kjetil Raaen viser en fotografisk prosess som er 90% autentisk og 10% tilpasset laiv. Alle får med bildet de har tatt selv. Dette programpunktet har aldersgrense 14 år.