Programpunkter

Programtimeplan viser når og hvor punktene går av staben

Vi har mange ulike programpunkter, og disse er markert med en bokstav for å vise hva slags programpunkt det er: [A] = for alle, [F] = foredrag, [P] = paneldebatt, [W] = workshop, [L] = laiv

Barnevennlige programpunkter er i tillegg markert med: [B]

Bitterhetens time! [A] [B]

Ansvarlig: Jorg Rødsjø og Jørn Slemdal

Lengde: 45 min

Er du bitter? Har du geniale ideer som andre ikke forstår? Har du behov for å tømme deg for eder og galle? Da er bitterhetens time noe for deg!

Din kropp – rollens kropp [W]

Ansvarlig: Maja Kvendseth

Lengde: 1t 45 min

Deltagere: 4-12

En workshop med fysiske øvelser for å mestre utfordrende roller. Ta med en rolle du har strevd med før, eller en rolle du skal ha i fremtiden som du er usikker på hvordan du skal spille. Du trenger klær du kan bevege deg i.

En workshop om workshops [W] [B] 

Ansvarlig: Kristine Grønningsæter

Lengde: 45 min

Deltagere: 10-15

Hva trenger man å si før laiven? Hva trenger man ikke å si? Hvilke øvelser er nyttige? Hvilke er bortkastet tid? Hva savner du at arrangørene går gjennom i forkant? Hva skulle du gjerne øvd mer på? Hva er du lei av å høre og gjøre? Er det noe som er mer nyttig å gjøre underveis i laiven, eller i etterkant?
Kristine Grønningsæter vil gjerne ha en samtale om briefing, workshops og forberedelser på laivstedet.

Etterpåklokskap i forkant – risikostyring for arrangører [F/P] 

Ansvarlig: Sverre Midthjell 

Lengde: 1t 45 min

Deltagere: 25

Har du lyst til å bli litt mer proff som laivarrangør? Risikoanalyse brukes i mange sammenhenger når man har behov for å tenke igjennom hva som kan gå galt og hvordan man kan gjøre noe med det på en systematisk måte. Det trenger heller ikke være så komplisert som det høres ut. Sverre jobber med dette til daglig, og inviterer til workshop for å se på hvordan dette også kan brukes av laivarrangører som har lyst til å bli litt mer proffe og gjøre ting litt mer systematisk. Workshopen inkluderer et foredrag om hva risikoanalyse er og hvordan man kan gjøre det i praksis, og et praktisk forsøk på å risikoanalyser en laiv i fellesskap. Programpunktet passer best for de som har laivet en del ganger og/eller arrangert en laiv.

Foredrag og undervisning i spill [F] 

Ansvarlig:  Kjetil Raaen 

Lengde: 45 min

Deltakere: 20

Målet med programpunktet er å inspirere spillere til å bruke foredrag og undervisning som gode virkemidler i laiv når de spiller roller der slikt er naturlig.

Fra påmelding til laivstart [F/P]

Ansvarlig: Tor Kjetil Edland

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Det er mange oppgaver arrangører må løse lenge før selve laiven er igang: påmelding, fordeling av roller, rolleutvikling og kontakt med spillerne fram mot laiven. Hvordan løse disse på en måte som gjør at du får flest mulig glade og motiverte spillere og minst mulig slitne og utbredte arrangører.

Fra rolle til karakter [F/P]

Ansvarlig: Kjell Hedgard Hugaas

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Hvordan går man fra å ha en rolle på et papir til en karakter av kjøtt og blod? Over årene har Kjell Hedgard skapt veldig mange forskjellige karakterer og han har lært veldig mye om hva som funker bra og hva som ikke funker fullt så bra. Her deler han sine beste metoder og teknikker. Kom og del dine egne tips og triks med andre i denne uformelle praten.

“Hello in there” – playtest [L] 

Ansvarlig: Kjell Hedgard Hugaas

Lengde: 2t 45 min

Deltagere: 6-12

This is the first playtest of this chamber larp. It is not a finished larp and participants can help shape and edit it with their feedback. After the larp, those who want to can participate in a small talk/workshop about how to bring a chamber larp from idea to premiere.

Hello in there is a larp about growing old and about the hardships and loneliness that often follow. It’s not a larp that is meant to be comedic or funny beyond the way that ordinary life itself can be. In the larp, you will playing a circle of friends that formed sometime during 1970-71. Some of you could have been friends longer, but the group as a whole did not come together in this configuration until fairly recently. You are all aged somewhere between 30-40. Some might be married, some might have kids, some might be straight, some queer. You are couples that are intertwined with the other couples in ways that will lead to you keeping in some kind of contact with each other as the years pass, but the majority of play will be within the couple.

Sign up in pairs. It’s recommended to not sign up with your romantic partner.

Hvordan gjøre kaving i trøndersk myr til en god opplevelse [F] 

Ansvarlig: Heidi Carine Brimi

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Hands On History har gjort våte og kalde turer i utmarka til fantastiske opplevelser ved hjelp av arkeologi, rollespill og levende historie. Heidi forteller hvordan.

Improviserte karakterer [W] 

Ansvarlig: Improfanteriet

Lengde: 1t 45 min

Deltagere: 12

På denne workshopen skal vi benytte oss av noen enkle teknikker for å utvikle karakterer og benytte disse for å improvere frem scener. Bli med om du ønsker å lære noen grep for å skape en karakter fra bunnen av, inkludert stemme, væremåte og motivasjon.

Kjemi på laiv [F]

Ansvarlig: Tom Eikrem

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Tom er kjemilærer, og skal snakke om hvorfor det er kult å bruke kjemi på laiv, risiko med kjemi på laiv og gi noen eksempler på hva man kan gjøre (og hva man ikke bør gjøre).

Her finner du Toms notater!

Kjønn på laiv [P]

Ansvarlig: Kallianne Stornes

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

I denne panelsamtalen skal vi blant annet snakke om kjønnsroller på laiv, crossplay, problemer som kan oppstå hvis arrangører eller spillere tvinger fram kjønn enten det er bevisst eller ubevisst, og hvordan vi kan løse noen av disse tingene.
Maja er en viktigpetter som blander seg i alt. Hun nekter for å ha laivet siden tidenes morgen, fordi hun begynte ikke før 2001, og er dermed en young whippersnapper.
Florence er en ikke-binær person fra Island som har mange års erfaring i å spille mange kjønn både in-game og off-game.
Alex er en trøndersk trans mann som har laivet i 12 år, og har kommet ut av opptil flere skap i denne perioden. Han bor på tjukkeste bygda i Trøndelag og aspirerer til å bli arrangør.
Dag en en ikke-binær/flytende person som leses som mann av folk flest. Tegner og fantasy-entusiast fra Oslos østkant. Har drevet med laiv og andre former for rollespill i over tjue år og i løpet av den tiden spilt mange roller av flere kjønn.
Tor Kjetil er en erfaren laivarrangør som ofte har kjønn som et viktig tema i laivene han lager.
Kristine er cis kvinne som arrangerer historisk inspirerte laiver med crossplay. Hun er ute av stand til å fatte seg i korthet, så Kalle skrev denne introen selv.

 

Panelet blir ledet av Kalle, en ikke-binær trønder med meninger om mange ting, men ingen fasitsvar på noe av det.

Kommende laiver [A] [B] 

Ansvarlig: Jørn Slemdal

Lengde: 45 min

Presentasjoner av aktuelle laiver i 2019!

 

La det bli lys! “Magiske” krystaller er enklere enn du tror! [W]

Ansvarlig: Hanne Siri Heglum

Lengde: 2t 45 min

Deltagere: 10

OBS! Denne workshoppen har en egenandel på kr. 100,- som må betales på forhånd. Påmelding gjøres ved å sende e-post til hei@spillerom.org.

Denne workshoppen vil LEDe deg gjennom alt du trenger å vite for å lage en helt basic “magisk” krystall. Vi vil støpe en LED inn i resin, og gå gjennom hvordan man får den til å lyse.

Workshoppen vil dekke det følgende:
-lek med LED, se hvor lett det er å få lys!
-resinstøping 101
-miniforelesning: intro til elektronikk
-kræsjkurs i lodding
-ekte magi (hvis vi rekker)

Vi vil IKKE dekke:
-arduino, rasberry pi, koding. Vi holder det helt analogt i år!

Denne workshoppen er egnet for deg som er interessert i å få litt lys i hverdagen, men som kan lite til ingenting om elektronikk og resin fra før. Du er selvsagt velkommen hvis du kan mye om en eller begge de temaene, men dette er rettet mot deg som ikke har holdt på med dette tidligere.

Vi vil gå igjennom det helt grunnleggende, teoretisk og praktisk: Hva er resin og hvor får jeg tak i det? Hva er egentlig en krets? Seriekobling vs parallellkobling. Moro med Ohm’s lov. Hva er en LED? Hvorfor trenger jeg bruke motstand og hvordan finner jeg ut hvilken jeg skal bruke? Hvorfor burde jeg ha ønsket meg en loddebolt til jul?

Friendly warning: det blir bittelitt matte.

Lag en laiv på 2 timer og 45 minutter! [W]

Ansvarlig: Karete Jacobsen Meland & Martin Nielsen

Lengde: 2t 45min

Deltagere: 6-12 (Folk meldes på i grupper på 2-3)

Har du lyst til å lage laiv, men sliter med å få ut fingeren? Vi hjelper deg i gang! Spesielt bra dersom du aldri før har laget laiv, men føler tiden er inne nå 🙂 

Barn over 14 år, og i følge med en voksen (som også skal være med på programmet), er ok

Laivgarderoben [A]

Ansvarlig: Kristine Grønningsæter og Harald Hellerud

Lengde: Hele arrangementet

Laivgarderoben gjenopplives våren 2019 og trenger bidrag! Siden de ansvarlige vil være til stede, vil vi gjerne (som i fjor) gi folk muligheten til å levere kostymer i løpet av helgen.

Laivluksus 101: Komfort på laiv [F] [B] 

Ansvarlig: Marius Riis

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Hold deg mett, varm, hydrert og frisk på selv den kaldeste og våteste laiv.
Laivluksus 101 er et lite foredrag om mat, soveplass, pakking, hygiene og det å ha det komfortabelt på laiv. 

Ønsker du å lære mer om fellesmåltider og om det å lage mat i større kvanta, anbefales det å supplere med Kristine Grønningsæter sitt foredrag “Matens rolle på laiv”.

Det åpnes for diskusjoner og deling av erfaringer, ettersom ingen folk og ingen laiver er like. Alle deltagere får et kjekt lite kompendium og en nedlastbar huskeliste som man aldri burde være foruten. Til deltagerne blir det også utdelt en frem-til-nå hemmelig oppskrift på noen meget kjente rundstykker. 

La oss være dinosaurer! [L] [B] 

Ansvarlig: Kallianne Stornes

Lengde: 2t 45 min

Deltagere: 6

Dette er en kortlaiv om å være dinosaurer. Alle er dinosaurer i en dinosaurverden. Barn bør kunne lese selv, og barn under 10 år må ha med egen voksen.

Matens rolle på laiv [F] [B] 

Ansvarlig: Kristine Grønningsæter

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Hvilken rolle spiller maten på laiven?
Og hvilken rolle spiller de som lager den?
Kristine  Grønningsæter deler av over 10 år erfaring med matlaging på laiv i et lite foredrag om hvordan maten (og kokken) kan løfte laiven, og hva arrangører og spillere bør tenke på før, under og etter laiven for at matopplegget skal fungere. (mye det samme som i fjor)

Paneldebatt om kampregler [P]

Ansvarlig: Ole Ingvar Stene

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Hvilke kampregler liker du best? Hvordan har de forbedret laiven din? Hvilke regler hater du, og hvilke regler kunne du tenkt deg å prøve, men aldri har fått sjansen til å sette i live? Bli med og delta i diskusjonen.

Ravnaverdens folk og nasjoner gjennom historien [F] [B] 

Ansvarlig: Harald Hellerud

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Den gamle laivverdenen Ravnaverden er snart aktuell for laiv igjen. Her kan du få en kjapp og uoversiktlig titt på historien til verdenens folk og nasjoner!

Rolleveven [F] 

Ansvarlig: Hanne Siri Heglum og Ole Ingvar Stene

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Hvordan lager man best sammenheng mellom rollene på en laiv, og får dem til å bli en helhet som fungerer sammen? Vi deler noen enkle triks og gir eksempler på ting som har blitt gjort tidligere.

Spillklubben Hexagon [B] 

Ansvarlig: Spillklubben Hexagon

Lengde: Drop-in på lørdagen!

Deltagere: Ubegrenset

Spillklubben Hexagon (http://hexagonspillklubb.org) stiller med brettspill og rollespill hele dagen. Vi har både kjappe småspill og spill som tar lenger tid. Vi forklarer regler, så du trenger ikke kjenne dem fra før. Vi tar med oss blant annet Flux, Love Letter, 6 Nimmt, Terraforming Mars, og selvsagt Landsbyspilllet! Rollespillene blir mest sannsynlig kun spillederløse, som “”To the Temple of Doom! To Defeat the Ancient Evil!””.

Stikk innom!

Spillerom på 1-2-3 [F] [B] 

Ansvarlig: Kallianne Stornes

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Har du aldri vært på spillerom før? Kanskje kjenner du ingen? Kom på Spillerom på 1-2-3 og få noen tips og møte en ny venn!

Temafest: OUTER SPACE [A] [B] 

Ansvarlig: Spilleromarrangørene

Lengde: fra kl. 19.00

Spilleroms tradisjonelle temafest har i år temaet OUTER SPACE. Du kan kle deg ut så mye eller lite som du selv ønsker. Temafesten er kun for Spilleroms deltagere og er inkludert i billetten.

Det blir middag, kostymekonkurranse, fantastisk musikk med Spilleroms egne DJ’er DJ Lil’ Creature, DJ Fryktløs og TK Don’t Slip, og kanskje noen andre overraskelser.

The Kitty Debrief Larp [L] [B]

Ansvarlig: Sindre PunsvikLocated 1,000 light years from Earth in the constellation Perseus, a reflection nebula called NGC 1333 epitomizes the beautiful chaos of a dense group of stars being born. This image is from NASA's Spitzer Space Telescope. And a cat!

Lengde: 1t 45 min

Deltagere: Max. 25

En kort og enkel laiv hvor du spiller en kattepus. Denne laiven er for deg, hvis du er sliten, støl, stressa, eller bare trenger å være i kroppen din på en ukomplisert måte. Kom og vær en kattepus!

Laiven er designet for å spilles på slutten av en travel laivfestival. Den handler om å koble ut og stresse ned etter en hektisk helg.

Laiven er laget av Simon Pettitt

Vi må snakke om vampyrer [P] [B]

Ansvarlig: Magnar Grønvik Müller og Jorg Rødsjø

Lengde: 45 min

Deltagere: Ubegrenset

Etter Spillerom i 2018 gikk tre laivere sammen for å starte en old-school vampire-kampanje i Oslo. Arvid og Katrin hadde tilsammen flere hundre vampyrlaiver under beltet (bokstavelig talt), Magnar hadde ikke spilt en eneste en. Nå har han arrangert tre.

Jorg gikk glipp av alle Oslo by Night-laivene høsten 2018, men har laivet ganske mye vampyrlaiv før. “Du kan nevne at jeg var med og arrangere Trondheim by Night for tusen år siden” spilles det inn fra sidelinjen.

Programpunktet er en løs samtale mellom Jorg og Magnar som starter med hvordan Oslo by Night ble til, og som får lov til å flyte fritt derifra. Det blir også konkrete råd om ting som hvordan du bør bruke disiplinene dine (med eksempler). Forhåpentligvis finner vi svaret på spørsmålet alle brenner inne med: Hvorfor er akkurat *vampyrlaiv* tilbake på moten igjen?

Åpningsseremoni [A] [B] 

Ansvarlig: Spilleromarrangørene

Lengde: 45 min

Vi ønsker velkommen til Spillerom 2019 i Trondheim.